Thursday 28th March 2024
ଆପଣଙ୍କର ଥାଇରଏଡ୍ ଅଛି କି ? ତାହାଲେ ଏମିତି କରନ୍ତୁ ଧନିଆର ବ୍ୟବହାର

ଆପଣଙ୍କର ଥାଇରଏଡ୍ ଅଛି କି ? ତାହାଲେ ଏମିତି କରନ୍ତୁ ଧନିଆର ବ୍ୟବହାର

କଣ ଆପଣ ଥାଇରଏଡ୍ ପାଇଁ ଚିନ୍ତିତ କି ? ଥାଇରଏଡ୍ ଯୋଗୁଁ ଅନେକ ଅସୁବିଧାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଛନ୍ତି କି ? ତାହାଲେ ପ୍ରତିଦିନ ପିଅନ୍ତୁ ଧନିଆ ପାଣି । ଧନିଆ ପାଣି ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଆପଣଙ୍କ ଥାଇରଏଡ୍ ଲକ୍ଷଣ କମ୍ ହୋଇଥାଏ ଓ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ସନ୍ତୁଳନ ମଧ୍ୟ ଠିକ୍ ରହିଥାଏ । ଆଉ ଆମ ସମାଜରେ ଥାଇରଏଡ୍ ସମସ୍ୟା ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ମହିଳାଙ୍କ ଭିତରେ ଦେଖାଯାଏ । ସେଥିପାଇଁ କୁହାଯାଏ,ଧନିଆ ଥାଇରଏଡ୍ ର ରାମବାଣ ।

ଧନିଆ ପତ୍ର ଏପରି ଏକ ପରିବା ଯାହାକୁ ସମସ୍ତେ ଖାଦ୍ୟରେ ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି । କିନ୍ତୁ ତଥାପି,ଆମ ରୋଷେଇ ଘରେ ବ୍ୟବହୃତ ସମସ୍ତ ପନିପରିବା ମଧ୍ୟରେ ,ଧନିଆ ପତ୍ର ବୋଧହୁଏ ଏକମାତ୍ର ପତ୍ର ଯାହାର ଗୁଣକୁ ନେଇ କମ୍ ଆଲୋଚନା କରାଯାଏ । ହେଲେ ଏହି ଧନିଆ ପତ୍ରର ଉପକାରିତା ବିଷୟରେ ଜାଣିଲେ ଆପଣ ବି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହୋଇଯିବେ । ଆଜିକାଲି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟାରେ ସବୁଠୁ ବଡ ସମସ୍ୟା ପାଲଟିଛି ଧନିଆ ।

ଧନିଆ ପତ୍ରରୁ କଣ ଲାଭ ମିଳେ ?

୧-ସୁଗାର ରୋଗରୁ ଆରାମ ଦେଇଥାଏ
୨-ଉଦାସୀନତା ସମସ୍ୟାରେ ଲାଭଦାୟକ
୩-ପ୍ରଦାହକୁ ହ୍ରାସ କରେ
୪-ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରେ
୫-ପରିସ୍ରା ସମସ୍ୟାରେ ଲାଭଦାୟକ
୬-ଚର୍ମ ସମସ୍ୟାକୁ ରୋକିଥାଏ
୭-ଅପସ୍ମାର ସମସ୍ୟାରେ ଲାଭ ଦିଏ
୮-ମାନସିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବାରେ ସାହାର୍ଯ୍ୟ କରେ

-ଥାଇରଏଡ୍ ଲକ୍ଷଣ ଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ପାଇଁ ଧନିଆ ପାଣି ରାମବାଣ ସଦୃଶ କାମ କରିଥାଏ ବୋଲି କୁହାଯାଏ ।
-କେଶ ପାଇଁ ଧନିଆ ପାଣି ମଧ୍ୟ ଉତ୍କୃଷ୍ଟ । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ କେ,ସି ଏବଂ ଏ ଭରପୂର ମାତ୍ରାରେ ରହିଥାଏ । ଏହି ଭିଟାମିନ୍ କେଶକୁ ମଜଭୁତ କରିବା ସହ ବୃଦ୍ଧି କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।

-ଧନିଆ (coriander) ଏପରି ଏକ ମସଲା ଯାହାକୁ ଖାଇବା ପାଇଁ ଆୟୁର୍ବେଦ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଥାଏ । ଏହି ଧନିଆରେ ଅନେକ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ରହିଛି। ଯାହାକୁ ପ୍ରୟୋଗ କରି ଆପଣ ଡାଇବେଟିସ୍‌ (diabetes), କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ୍‌ (cholesterol)ପରି ରୋଗକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିପାରିବେ।\

ଥାଇରଏଡ୍ ରୋକିବା ପାଇଁ ଉପାୟ

ଥାଇରଏଡ୍ ସମସ୍ୟା ହେଲେ ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ନିୟମିତ ଖାଇବା ଉଚିତ୍। ଯଦିଓ କୌଣସି ଅସୁବିଧା ନାହିଁ, ତେବେ ଆପଣ ଆପଣଙ୍କର ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ ସବୁଜ ଧନିଆକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରିବା ଉଚିତ୍। ଥାଇରଏଡ୍ ସମସ୍ୟା ଓ ମୁଡ୍ ସୁଇଙ୍ଗ୍ ଲଢ଼େଇ ଗୁଣ ଯୋଗୁଁ, ସବୁଜ ଧନିଆ ମହିଳାଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ।

ସବୁଜ ଧନିଆରେ ମିଳୁଥିବା ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ, ଭିଟାମିନ୍, ମିନେରାଲ୍ସ ଓ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଥାଇରଏଡ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ଅତ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଯଦି କାହାର ଥାଇରଏଡ୍ ସମସ୍ୟା ଥାଏ ତେବେ ସେ ଏହି ଉପାୟରେ ତାଙ୍କର ଦୈନନ୍ଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ ସବୁଜ ଧନିଆକୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବା ଉଚିତ୍।

୧. ଚଟଣୀ କରି ଖାଆନ୍ତୁ ଧନିଆ।
୨. ସବୁଜ ଧନିଆ ପାଣି ପିଅନ୍ତୁ।
୩. ବିଭିନ୍ନ ଖାଦ୍ୟରେ ସଜାଇ ଖାଆନ୍ତୁ।
୪. ଡାଲି ଓ ପନିପରିବା ତିଆରି କରିବା ପରେ, ଉପରେ ସବୁଜ ଧନିଆ ପକାଇ ଖାଆନ୍ତୁ।
୫. ସାଲାଡରେ ସବୁଜ ଧନିଆ ପକାଇ ଖାଆନ୍ତୁ।
୬. ସବୁଜ ଧନିଆକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରି ଦହି ସହିତ ମିଶାଇ ଆପଣ ରଇତା ମଧ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିପାରିବେ।

 

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )